Sposób przygotowania

Masło posiekać z mąką dodać żółtka, śmietanę i cukier szybko połączyć ze sobą składniki i schładzać w lodówce ok. 30 minut. Następnie ciastem wylepić dno tortownicy i podpiec w piekarniku ok. 10-12 minut.
Wcześniej przygotować nadzienie. 2 jabłka i 2 gruszki obrać i pokroić w plasterki. Przełożyć do rondelka dodać cukru do smaku. Wyspać ok. 1 łyżki cukru waniliowego i trochę cynamonu. Całość poddusić aby jabłka i gruszki się rozgotowały. Następnie do gorącej masy dodać ok. 2 łyżek budyniu o dowolnym smaku. ( ja go wcześniej rozpuściłam w niewielkiej ilości zimnej przegotowanej wody). Na podpieczony spód wyłożyć naszą masę owocową. I piec kolejne 10- 12 minut.
W tym czasie ubić białka na sztywno. Dodać cukier do smaku oraz dowolny zapach np. migdałowy. Pianę wyłożyć na jabłka i posypać płatkami migdałowymi. Piec ok. 10 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ciekawy przepis.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię tartę
  • 0
    original
    Opublikowano

    aginaa

    uwielbiam tarte, choc sama jeszcze nigdy nie robilam
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    dla mnie super
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    pyszna tarta :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !