Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak duszony z wiórkami kokosowymi

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filetow z kurczaka 6-8
małych pieczarek 10 dag
cebule 2
oliwy 6 łyżek
chili szczypta
ząbki czosnku 2
kurkumy 2 łyżki
octu winnego 2 łyżki
wiórków kokosowych 4 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak duszony z wiórkami kokosowymi

Filety z kurczaka umyć, osuszyć. Pieczarki oczyścić. Cebulę i czosnek obrać i posiekać.
Chili przekroić na pół, usunąć pestki, posiekać. Rozgrzać 6 łyżek oliwy, wrzucić kurkumę, cebulę, czosnek i chili, zeszklić. Dodać grzyby, smażyć ok 7 min. Wlać ocet winny i 250 ml wody, doadać kurczaka, wszystko doprawić so smaku solą. Dusić mniej więcej 25 min pod przykryciem na małym ogniu. Gdy kurczak bedzie miękki, do sosu dodać wiórki kokosowe, wymieszać, gotować kolejne 2 min.

Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak