Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawki w deserowej czekoladzie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada deserowa 10
truskawki świeże 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawki w deserowej czekoladzie

Truskawki myjemy, osuszamy ale nie szypułkujemy.
Czekoladę rozpuszczamy w następujący sposób przygotowujemy dwa garnki większy i mniejszy.
Do większego wlewamy wodę i gotujemy, a do mniejszego wkładamy pokruszoną czekoladę.
Gdy czekolada się rozpuści i będzie płynna zamaczamy w niej truskawki dolną częścią trzymając je za szypułkę.
Truskawki w czekoladzie układamy na kratce do zastudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 18.06.2011 12:23
smaczny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak