Sposób przygotowania

Wrzątek i żelatynę dzielimy na pół na masę białą i czarna :)
Czyli 30ml i 1 łyżeczka .

MASA CIEMNA:
Do kubeczka czy miseczki wlewamy wrzątek i rozpuszczamy łyżeczkę żelatyny, następnie dodajemy śmietanę i kakao , wszystko dokładnie mieszamy.

Ustawiamy naczynie w którym chcemy zrobić deserek pod skosem np: opierając o banana. I wlewamy masę tak żeby była pod skosem.

Tak przyrządzoną masę wkładamy do lodówki aż ostygnie i się skrzepnie , w tym czasie zabieramy się za 2 masę :)

MASA JASNA:
Do kubeczka lub miseczki wlewamy wrzątek i rozpuszczamy żelatynę następnie dodajemy serek,mleko i rodzynki. Mieszamy aż uzyskamy jednolitą masę.


Jeżeli już poprzednia masa zastygła wyjmujemy ją , będzie widać jak ładnie zastygło pod skosem :)
Kroimy banany w talarki tu już dowolna ilość , zależy także od pucharka.
I układamy na dno pucharka oraz na ciemną masę.
Następnie zalewamy białą masą Wstawiamy do lodówki aż stężeje i na koniec dekorujemy bananami i posypką czekoladową lub startą czekoladą.

PRZEPRASZAM ZA ZŁEJ JAKOŚCI ZDJĘCIE .

Smacznego!!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    ale fajny pomysł;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !