Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galaretka wigiijna z suszonych owoców

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki suszone 20dag
morele suszone 10dag
jabłka suszone 10dag
figi suszone 10dag
pomarańcza 1
cytrynka 1
Cynamon cały Prymat kawałek
Goździki całe Prymat 5
miód 2łyżki
galaretka pomarańczowa 4

Przepis i sposób przygotowania na: galaretka wigiijna z suszonych owoców

Suszone owoce opłukać,osączyć i zalać przegotowaną wodą.Odstawić na 4godz.Pomarańczę i cytrynę sparzyć,pokroić w plastry.Dodać do namoczonych owoców.Włożyć korę cynamonu i goździki.Gotować na małym ogniu ok.25min,tak,aby się nie rozpadły.Przyprawić miodem.Owoce wyjąć z kompotu,najładniejsze przełożyć do salaterek.Kompot przecedzić,zagotować i rozpuścić w nim galaretki,zalać owoce.Pozostawić do całkowitego stężenia.Podawać

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 25.05.2012 22:43
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak