Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w śmietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

matiasy 500 g
śmietana 12% 200 g
cebula biała 2 sztuki
ocet 10 % 1/2 szklanki
sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 2 ziarna
Ziele angielskie całe Prymat 1 ziarno

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w śmietanie

Matiasy wymoczyć, pokroić na kawałki. Cebulę posiekać, wrzucić do octu z zielem, pieprzem i liściem - gotować prze kilka minut. Wyjąć, ostudzić, dodać do śledzi, dodać śmietanę- przyprawić do smaku solą i pieprzem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

traktorek 25.03.2012 20:44
apetyczne
ela16 03.12.2011 10:57
ulubione śledziki
ziutula
ziutula 30.09.2011 10:10
w piątki często robię z pulkami /w mundurkach ziemniaki/
anja3107 25.12.2010 14:01
pyszne
Emilia21 10.12.2010 19:27
mmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak