Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śmietanowiec

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 3
migdały posiekane 2łyżki
mąka ziemniaczana 2łyżki
mąka pszenna 4łyżki
cukier 4łyżki
proszek do pieczenia 1/2łyżeczki
Do obłożenia:
śmietana 30% 2szkl
śmietan fix 2torebki
cukier puder 2/3szkl
gorzka czekolada 1/2tabliczki
sos toffi gotowy 1butelka

Przepis i sposób przygotowania na: śmietanowiec

Żółtka utrzeć z cukrem.Białka ubić i dodać do utartych żółtek.Dosypać obie mąki,migdały oraz proszek do pieczenia.Ciasto wymieszać.Wlać do tortownicy wyłożonej papierem.Piec 25min w temp.185stopniC.Śmietanę ubić wraz z fixami i cukrem pudrem.Przełożyć do szprycy i wyciskać na wystudzone ciasto.Polać sosem i posypać startą czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak