Sposób przygotowania

w garnku rozgrzewamy smalec ,po kolei układamy polędwiczki ,na które rozdrabniamy czosnek.w tym czasie szatkujemy około pół główki białej kapusty i gotujemy ja chwile w osolonej wodzie.dobrze wysmażone polędwiczki wykładamy na talerz a na ich miejsce wrzucamy do tłuszczu odsączoną z wody kapustę i smażymy doprawiając sola i chilli.rozgrzewamy piekarnik do około 180stopni na blaszce układamy najpierw podpieczona kapustę a następnie polędwiczki .pieczemy okolo30 minut sprawdzając by sie nie przypaliły. z ugotowanych i zmielonych ziemniaków wyciągamy 1/4 ich cześć a na to miejsce dodajemy tyle samo maki ziemniaczanej .wygniatamy cisto i formujemy malutkie kluseczki z dziurka .gotujemy w osolonej wodzie .podajemy okraszone cebula ze smalcem i oczywiscie daniem glownym ,życze smacznego

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !