Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z jajkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 25 dag
boczek wędzony 20 dag
oliwa 1 płaska łyżeczka
jajko 4 sztuki
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki
ser gouda 15 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z jajkami

Ryż ugotować (ok 15-20 min od momentu zagotowania), boczek pokroić w kostkę, włożyć na rozgrzaną oliwę, lekko zrumienić. Wymieszać z ryżem i serem, ułożyć w żaroodpornym naczyniu, wysmarowanym tłuszczem, zrobić 4 zagłębienia łopatką i w każde wbić jajko. Posypać solą , pieprzem , natką, zapiekać 10-15 min. aż zetną się białka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak