Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot brzoskwiniowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinie 1 kg
woda 1 litr
cukier 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot brzoskwiniowy

Brzoskwinie umyj, sparz wrzątkiem i obierz ze skórek. Przekrój je na połówki, usuń z nich pestki i poukładaj je w słoiku mniej więcej do dwóch trzecich jego wysokości.
Wodę wymieszaj z cukrem i zagotuj ją na wolnym ogniu. Tak powstałym syropem zalej słoiki wypełnione brzoskwiniami. Dobrze zakręć słoiki. Pasteryzuj około 20 minut.
Gorące słoiki poukładaj do góry nogami w ciemnym miejscu, aż do wystygnięcia.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak