Sposób przygotowania

Usmaż naleśniki (każdy ma swój wypróbowany przepis, dlatego nie podaje konkretnej ilości składników).
W międzyczasie włóż zamrożony szpinak do garnka i podgrzewaj aż nie odparuje cała woda.
Ser żółty zetrzyj na tarce (na dużych oczkach).
Gdy woda ze spzinaku całkiem odparuje dodaj żółty ser, wymieszaj, dodaj sól, pieprz i czosnek do smaku, podgrzewaj przez chwilę.
Nałóż farsz na naleśniki, zawiń, otocz w rozkłóconym jajku i bułce tartej.
Smaż do uzyskania lekko brązowej skórki. Dobrze smakuje z sosem czosnkowym.

Z paczki 500g szpinaku, wychodzi farszu na 8 naleśników.

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !