Nowe przepisy na pyszne sałatki

Sposób przygotowania

Usmaż naleśniki (każdy ma swój wypróbowany przepis, dlatego nie podaje konkretnej ilości składników).
W międzyczasie włóż zamrożony szpinak do garnka i podgrzewaj aż nie odparuje cała woda.
Ser żółty zetrzyj na tarce (na dużych oczkach).
Gdy woda ze spzinaku całkiem odparuje dodaj żółty ser, wymieszaj, dodaj sól, pieprz i czosnek do smaku, podgrzewaj przez chwilę.
Nałóż farsz na naleśniki, zawiń, otocz w rozkłóconym jajku i bułce tartej.
Smaż do uzyskania lekko brązowej skórki. Dobrze smakuje z sosem czosnkowym.

Z paczki 500g szpinaku, wychodzi farszu na 8 naleśników.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    kakiaa

    Brzmi pysznie. Uwielbiam szpinak.
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    Takich krokietów jeszcze nie próbowałam, muszę wypróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mmmmmniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    Se zółty dokładam pod sam koniec podsmażania
  • 1
    original
    Opublikowano

    Margo1

    lubię krokiety
  • 1
    original
    Opublikowano

    Margo

    ciekawy pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !