Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Korzenna Czekolada na gorąco

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 0,5 l
cukier 2 lyzki
miód 2 lyzki
cukier waniliowy
Goździki całe Prymat 3
cynamon szczypta
pieprz czarny szczypta
ziele angielskie szczypta
czekolada w proszku 2 lyzki
kakao 2 lyzki
amaretto

Przepis i sposób przygotowania na: Korzenna Czekolada na gorąco

Mleko gotujemy z przyprawami korzennymi i rozdrobnioną czekoladą.
Po wyłączeniu ognia dodajemy resztę składników.Dokładnie mieszamy.
Rozlewamy do kubków (gdyby zbrakło dolewamy kubki do pełna wrzątkiem).Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edi 31.01.2013 17:01
uwielbiam czekoladę w każdej postaci, a ta wydaje się naprawdę smakowita
paula99926 26.08.2012 14:59
uwieeelbiam!!!
Juleczka20 07.07.2012 07:53
pycha
Ada-Gaba 04.07.2012 07:33
ciekawy przepis
melonik 17.06.2012 08:24
super
melonik 17.06.2012 08:24
super
jeta72 12.06.2012 14:18
super!!!
Magdalena1110 02.06.2012 09:09
pycha
owca441 26.04.2012 09:23
pyszna
teresa18 27.03.2012 16:51
świetna
Grazyna0211 21.03.2012 11:34
smaczna
caralajna 20.03.2012 19:34
doskonała
kupiska 10.03.2012 11:26
ja jeszcze dodałabym odrobinę alkoholu tak na rozgrzanie:)
Tika4444 09.03.2012 17:55
super pomysł
Tika4444 09.03.2012 17:55
super pomysł
Seba 07.03.2012 00:26
fajne
Seba 07.03.2012 00:26
fajne
Dorota59 05.03.2012 17:34
mniam
Kas2 03.03.2012 08:53
przyjemna rozpusta dla podniebienia
aacaac 27.02.2012 11:50
fajne
Dorota76 02.01.2011 19:31
rewelacja czekolada pyszna
Misiabe 03.12.2010 11:40
Oj zgubi mnie kiedyś ta miłość do czekolady :P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak