Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź z porem i czerwoną cebulką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie marynowane 3
por 1
jabłko
rodzynki 100g
majonez 4 łyżki
jogurt 2 łyzki
kiełki lucerny
cukier 1 łyzka
Łuskany słonecznik 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź z porem i czerwoną cebulką

Najpierw wymieszać majonez z jogurtem. Śledzie opłukać, osuszyć, przekroić wzdłuż a potem na wąskie paseczki. Pora przekroić wzdłuż a następnie na cienkie prążki. Jabłko pokroić na drobne kawałki. Wszystko wymieszać w misce, dodać odciśnięte rodzynki, sos, garść kiełków, doprawić do smaku solą i pieprzem, ewentualnie jeszcze cukrem. Schłodzić w lodówce pod przykryciem by smaki się \" przegryzły\". Przed podaniem dekorować kiełkami, można jeszcze posmarować wierzch majonezem.Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 01.12.2012 09:24
pyszny śledzik
AURELKA 23.09.2012 21:23
znakomie danie
kuklik 17.08.2012 15:26
świetne
Wacław 29.07.2012 14:27
smaczne !
Bożena13 16.07.2012 17:10
bardzo lubię takie dania;)
Jodaj 04.07.2012 07:26
super
Ela15 27.06.2012 12:55
ekstra
kupiska 08.05.2012 11:29
do zagryski fajnie pasuje...;)
Marta1986 19.04.2012 11:55
dobre
Grazyna0211 08.04.2012 16:29
świetny
Norgiusz 31.03.2012 07:49
fajny
olkaaa 17.03.2012 18:00
super
Magdalena1110 11.03.2012 10:04
pyszna
Papryczka 07.03.2012 17:13
super
Motorek 28.02.2012 10:58
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak