Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malinowy śnieg

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

świezych lub mrożonych malin 40 dag
białka jaj 2
cukru pudru szczypta
platkow migdałowych paczka

Przepis i sposób przygotowania na: Malinowy śnieg

Maliny zagotować w bardzo małej ilości wody. Przestudzić, odcedzić, sok przelać do słoika, owoce przetrzeć przez sito. Piure z malin wypełnić foremki do lodu, włożyć do zamrażarki na 20 minut. Białka ubić na sztywno. Maliny wyjąć z zamrażarki, przełożyć do miski, dodać ubite białka, delikatnie wymieszać. Dosłodzić do smaku cukrem pudrem. Podawać w małych miseczkach, udekorowane malinami i płatkami migdałów.

Smacznego!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 17.06.2011 13:53
apetycznie wygląda, chętnie posmakuję
ewaa 01.06.2011 20:50
apetyczne
diablica85 26.07.2010 14:46
Ładnie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak