Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne klopsiki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone mięso 1/2 kg
tłuszcz do smażenia
kajzerka 1 sztuka
jajko 1 sztuka
cebula 1 sztuka
bryndza 10 dkg
sól, pieprz do smaku
PIKANTNY SOS POMIDOROWY

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne klopsiki

Bułeczkę namoczyć i odcisnąć, cebulę zetrzeć na drobnej tarce. Do zmielonego mięsa dodać bułeczkę, startą cebulę, jajko, bryndzę, wszystko wymieszać na jednolitą masę, doprawiając do smaku solą i pieprzem. Formować kulki nieco większe od włoskiego orzecha, obtaczać w mące, podsmażyć na tłuszczu i wrzucić do sosu pomidorowego. Gotować 15-20 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 03.12.2010 09:30
Lubię ostre potrawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak