Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z grzybami na maśle

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1
cebula biała 2
grzyby suszone 25 gram
sól do smaku
masło kostka
ziele angielskie do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z grzybami na maśle

Kapustę białą poszatkuj. Cebulę obierz i pokrój drobno. Masło roztop w brytfance. Najpierw delikatnie podsmaż cebulę, potem dodaj poszatkowana kapustę. Duś pod przykryciem parę godzin, od czasu do czasu dolewając wody. Suszone grzyby zagotuj z niewielką ilością wody, by stały się miękkie. Następnie pokrój je i dodaj do duszącej się kapusty. Potrawę dopraw szczyptą soli, zielem angielskim i pieprzem do smaku. Całość dokładnie wymieszaj.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak