Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Banany zapiekane w morelowym musie z miodem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

banan 1 szt.
mus morelowy lub mirabelkowy 2 łyżki
miód lipowy 1 łyżka
masło
kostka czekolady
bita śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Banany zapiekane w morelowym musie z miodem

1. Dojżałego banana pokroić w plasterki.
2. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć na nim banana.
3. Dodać mus oraz miód i krótko podsmażać, ciągle mieszając.
4. Wyłożyć na ogrzany talerz. Udekorować bitą śmietaną oraz startą czekoladą.

Moja dwuletnia córeczka przepada za tym deserem. Można używać dowolnego musu lub lejącej konfitury, jeśli tylko ma kwaskowaty smak.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SylwiaMagdaSabin 17.11.2011 17:01
brzmi fajnie
aacaac 28.07.2011 08:32
ciekawe
Kate131 27.04.2011 09:18
super
alaaa 16.12.2010 19:14
deserek pycha
kuklik 12.12.2010 13:36
bardzo ciekawy deserek
aisoglam 12.12.2010 02:09
apetycznie się zapowiada :)
krzyniu1984 10.12.2010 06:54
to musi być smaczne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak