Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka bez pieczenia

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5
cukier 1/3 szkl
cukier puder 1/3 szkl
serek waniliowy 250g
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: babka bez pieczenia

Z białek ubić pianę, dodać cukier puder, ubić wszystko razem, aż będzie sztywna i błyszcząca. Z żółtek i cukru ukręcić kogel-mogel. Połączyć z pianą i serkiem. Dodać żelatynę rozpuszczoną w małej ilości ciepłej wody. Wymieszać. Przelać masę do miski i wstawić do lodówki na min. 4 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Szarrikka 03.12.2010 09:04
Naprawdę gorąco polecam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak