Sposób przygotowania

Mięso zbić tłuczkiem, starając się nadać sznyclom owalny kształt. Posolić i oprószyć ziołami - można do tego celu użyć gałki muszkatołowej, cynamonu, bazylii, tymianku -co kto lubi. Następnie panierować (maczając najpierw w roztrzepanym jajku, a potem w tartej bułce). Smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Gorące sznycle są podstawą doskonałego dania obiadowego. Przed podaniem, już na talerzu lub półmisku, na każdy sznycel kładziemy wiórek masła. Podajemy z ziemniakami lub ryżem, surówkami, jarzynami z wody itp. Można też spożywać sznycle na zimno.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Szarrikka

    Uwielbiam to danie!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !