Sposób przygotowania

Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce, cebulę obrać i poszatkować, fasolkę też poszatkować, kapustę również, selera pokroić w drobną kostkę. Masło rozgrzać w rondlu, wsypać cebulę, smażyć na małym ogniu, aż się zrumieni, często mieszając. Dodać marchewkę i inne warzywa, wlać wodę, przyprawić solą i pieprzem, gotować pod przykryciem na małym ogniu około 10 minut. Obrać ziemniaki, umyć, pokroić w kostkę, dodać do zupy razem z koperkiem, gotować dalsze 25 minut. Wlać mleko, zamieszać. Podawać na gorąco.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Szarrikka

    Gorąca zupka w sam raz na chłodne dni :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    ooooooooooooooo
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    niezła
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    super - moje smaki :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pyszna i zdrowa zupka jarzynowa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !