Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 2 sztuki
masło 3 łyżki
woda 2 litry
marchew 2 sztuki
zielony groszek 15 dkg
fasolka szparagowa 15 dkg
kapusta 1/2 główki
seler 1/2 sztuki
sól 2,5 łyżeczki
pieprz 1/4 łyżeczki
ziemniaki 3 sztuki
posiekany koperek 2 łyżki
mleko gorące 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa

Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce, cebulę obrać i poszatkować, fasolkę też poszatkować, kapustę również, selera pokroić w drobną kostkę. Masło rozgrzać w rondlu, wsypać cebulę, smażyć na małym ogniu, aż się zrumieni, często mieszając. Dodać marchewkę i inne warzywa, wlać wodę, przyprawić solą i pieprzem, gotować pod przykryciem na małym ogniu około 10 minut. Obrać ziemniaki, umyć, pokroić w kostkę, dodać do zupy razem z koperkiem, gotować dalsze 25 minut. Wlać mleko, zamieszać. Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 15.11.2011 09:16
pyszna i zdrowa zupka jarzynowa
Ewelina38 02.10.2011 22:43
super - moje smaki :)
mehia 24.06.2011 20:36
niezła
zbysio 19.06.2011 17:09
ooooooooooooooo
Szarrikka 03.12.2010 09:04
Gorąca zupka w sam raz na chłodne dni :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak