Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta duszona

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 główka
cebula 2 sztuki
smalec 1 łyżka
sól, pieprz do smaku
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta duszona

Kapustę oczyścić z zewnętrznych, uszkodzonych liści, umyć, poszatkować. Cebulę obrać, pokrajać w drobną kostkę, wrzucić do rondla, poddusić na tłuszczu, dodać przygotowaną kapustę, posolić, podlać wrzącą wodą. Dusić kilka minut w odkrytym rondlu, następnie go przykryć i dusić, aż kapusta będzie miękka, przyprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 27.11.2011 10:06
pyszna,coś dla mnie !
Seba 28.08.2011 11:06
uwielbiam taką kapustkę
Iwona51
Iwona51 19.07.2011 00:08
pycha
Motorek 29.04.2011 12:25
smaczna
Szarrikka 03.12.2010 09:05
Pychota! Znam podobny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak