Sposób przygotowania

Kapustę oczyścić z zewnętrznych, uszkodzonych liści, umyć, poszatkować. Cebulę obrać, pokrajać w drobną kostkę, wrzucić do rondla, poddusić na tłuszczu, dodać przygotowaną kapustę, posolić, podlać wrzącą wodą. Dusić kilka minut w odkrytym rondlu, następnie go przykryć i dusić, aż kapusta będzie miękka, przyprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Szarrikka

    Pychota! Znam podobny przepis :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    uwielbiam taką kapustkę
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszna,coś dla mnie !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !