Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krwawe ziemniaki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
ser mozarella 3 szt
ketchup 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Krwawe ziemniaki

Umyj i podziuraw ziemniaki widelcem, włóż je do piekarnika nastawionego na 230 stopni, prosto na kratkę na 1h do 1,5h w zależności od wielkości ziemniaków.
Gdy ziemniaki będą gotowe wyciągnij je i pozostaw do ostygnięcia. Po ostygnięciu ostrożnie przekrój je na pół i łyżką wyciągnij ze środka miąższ, zostawiając skórki.
Do miski z miąższem z ziemniaków wrzuć pokrojoną mozzarellę i dodaj 2 łyżki keczupu. Wymieszaj i włóż z powrotem do skórek.
Polej ziemniaka jeszcze raz keczupem i włóż do pieca na jakieś 15min, przez ten czas ser się rozpuści, a ziemniaki podgrzeją.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 03.12.2010 08:22
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak