Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KOTLETY ZIEMNIACZANE Z GRZYBAMI I KAPUSTĄ

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiszonej kapusty 1 kg
suszonych grzybów 30 dag
cebule duże 2 szt
olej 1,5 szkl
sól, pieprz
ziemniaków 2 kg
mąki ziemniaczanej 1,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: KOTLETY ZIEMNIACZANE Z GRZYBAMI I KAPUSTĄ

GRZYBY NAMOCZAMY, GOTUJEMY ODCEDZAMY I KROIMY, KAPUTĘ GOTUJEMY W MAŁEJ ILOŚCI WODY, CEBUL E KROIMY W KOSTKĘ, SZKLIMY NA OLEJU, DODAJEMY GRZYBY I KAPUSTĘ PODSMAŻAMY DOPRAWIAMY SOLĄ I PIEPRZEM, ZIEMNIAKI GOTUJEMY W MONDURKACH I STUDZIMY, OBIERAMY I PRZECISKAMY PRZEZ PRASKĘ DODAJEMY 1,3 ŁYŻECZKI SOLI I MĄKĘ ZIEMNIACZANĄ, ZAGNIATAMY CIASTO I FORMUJEMY WAŁEK O ŚREDNICY 6-8 CM, I KROIMY 1-CMPLASTRY, NA KAŻDY NAKŁADAMY FARSZZLEPIAMY BRZEGI I FORMUJEMY PODŁUŻNE KOTLETY, LEKKO SPŁASZCZAMY, NA PATELNI ROZGRZEWAMY OLEJ I SMAŻYMY Z OBU STRON NA ZŁOTY KOLOR, PODAJEMY NA CIEPŁO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak