Sposób przygotowania

GRZYBY NAMOCZAMY, GOTUJEMY ODCEDZAMY I KROIMY, KAPUTĘ GOTUJEMY W MAŁEJ ILOŚCI WODY, CEBUL E KROIMY W KOSTKĘ, SZKLIMY NA OLEJU, DODAJEMY GRZYBY I KAPUSTĘ PODSMAŻAMY DOPRAWIAMY SOLĄ I PIEPRZEM, ZIEMNIAKI GOTUJEMY W MONDURKACH I STUDZIMY, OBIERAMY I PRZECISKAMY PRZEZ PRASKĘ DODAJEMY 1,3 ŁYŻECZKI SOLI I MĄKĘ ZIEMNIACZANĄ, ZAGNIATAMY CIASTO I FORMUJEMY WAŁEK O ŚREDNICY 6-8 CM, I KROIMY 1-CMPLASTRY, NA KAŻDY NAKŁADAMY FARSZZLEPIAMY BRZEGI I FORMUJEMY PODŁUŻNE KOTLETY, LEKKO SPŁASZCZAMY, NA PATELNI ROZGRZEWAMY OLEJ I SMAŻYMY Z OBU STRON NA ZŁOTY KOLOR, PODAJEMY NA CIEPŁO

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !