Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot wigilijny

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

suszonych jabłek 10 dag
suszonych gruszek 10 dag
suszonych śliwek 20 dag
wody 3 szklanki
cukru 4-5 łyżek
sok i skórka otarta z cytryny do smaku
anyż 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot wigilijny

Owoce zalać na noc przegotowaną wodą. Nazajutrz ugotować syrop z cukru i wody z dodatkiem skórki otartej z cytryny oraz anyżku. Do wrzącego włożyć owoce i przez chwilę gotować. Zestawić z ognia, dodać wodę, w której sie moczyły. Wystudzić pod przykryciem. Doprawić sokiem z cytryny.

Smacznego!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 16.06.2011 17:23
smaczny
agata1722
agata1722 05.09.2010 14:48
kompot z suszu to u mnie w rodzinie podstawa na wigilię
agata1722
agata1722 05.09.2010 14:48
kompot z suszu to u mnie w rodzinie podstawa na wigilię
mela251
mela251 05.09.2010 09:22
mój ulubiony
lucyna15
lucyna15 21.05.2010 09:18
mniammmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak