Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KURCZAK FASZEROWANY MIELONYM I RYŻEM

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

OK KURCZAKA 1,5 KG
czosnku 2 ząbki
Farsz:
ok , mięsa mielonego 50 dag
pęczek natki pietruszki
sól, pieprz
ryż 1 torebka

Przepis i sposób przygotowania na: KURCZAK FASZEROWANY MIELONYM I RYŻEM

CZOSNEK OBIERAMY I PRZECISKAMY PRZEZ PRASKĘ, NATKĘ PIETRUSZKI DROBNO SIEKAMY. KURCZAKA MYJEMY I USÓWAMY KOŚCI, NACIERAMY WEWNĄCZ CZOSNKIEM I WSTAWIAMY DO LODÓWKI NA KILKA GODZIN,
PRZYGOTOWUJEMY FARSZ:
RYŻ GOTUJEMY WEDŁUG PRZEPISU, ODCEDZAMY I STUDZIMY, MIESZAMY Z MIĘSEM MIELONYMI NATKĄ PIETRUSZKI I DOPRAWIAMY, FARSZEM NADZIEWAMY KURCZAKA I SPINAMY WYKAŁACZKAMII ZASZYWAMY NIĆMI, I CAŁEGO OPRÓSZYĆ PRZYPRAWĄ DO KURCZAKA, NA BLASZKE DO PIECZENIA WYEWAMY OLEJ, I WKŁADAMY KURCZAKA PIECZEMY OK, 1 GODZ, OD CZASU DO CZASU POLEWAMY SOSEM Z BLASZKI

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak