Sposób przygotowania

Masło należy rozpuścić, drożdże rozpuścić w lekko podgrzanym mleku (połowa mleka), a mąkę wymieszać z cukrem. Do mąki z cukrem dodaj rozpuszczone drożdże dokładnie mieszając a następnie dodać rozpuszczone masło cały czas mieszając. Żółtka należy utrzeć z pozostałym mlekiem, piwem i solą. Wszystko łączymy i pozostawiamy w ciepłym miejscu po to by ciasto wyrosło, gdy ciasto wyrośnie po ok.2 godzinach, należy małymi porcjami smażyć je w gofrownicy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona56

    super przepis
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    jeszcze nigdy nie próbowałam gofrów z piwem i... drożdżami :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Ciekawe... :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !