Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z dorszem i ziołami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1/2 kostki
koperek 1/3 pęczka
szczypiorek 1/2 pęczka
cytryna 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
oliwa 2 łyżki
czerwony pieprz
filet z dorsza 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z dorszem i ziołami

Masło utrzeć z posiekanymi ziołami. Filety skropić sokiem z jednej cytryny. Przygotować posypkę: tatą bułkę połączyć ze skórką startą z cytryny. Dolać oliwę. Wszystkie składniki wymieszać. Rybę układac w naczyniu. Na każdym kawałku rozsmarować masło ziołowe, oprószyć posypką. Piec 25 minut w temp. 180 stopni. Udekorować plasterkami cytryny i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 02.10.2011 11:09
przepyszna
owca441 01.08.2011 21:29
świetna
teresa18 09.06.2011 10:12
pyszne!!
Iwona51
Iwona51 25.12.2010 01:38
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak