Sposób przygotowania

Ziemniaki i marchew obrać. Kalafior oczyścić i podzielić na różyczki. Wszystkie warzywa obgotować na pół-miękko. Na dno naczynia żaroodpornego wyłożyć kilka plasterków wędliny/boczku. Na wierzch wyłożyć warzywa.Na warzywa polożyć pozostalą część wędliny boczku - jeżeli jest to boczek warto go pokroić na mniejsze części i podsmażyć. Całość polać sosem zrobionym ze śmietany i jajka, doprawionego solą i pieprzem oraz gałką muszkatołową. Na wierzchu ułożyć plasterki żółtego sera. Całość zapiekać w piekraniku w temp. 220 stopni C.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetny pomysł!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kot_pankracy

    fajny obiad, bo wszystkie składniki zwykle są w domu
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    supcio!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię takie zapiekanki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !