Sposób przygotowania

truskawki umyć oczyścić,w rondelku zagotować szklankę wody z masłem wsypać ryż,gotować gdy wchłonie prawie całą wodę wlać mleko wymieszane z połową cukru,dogotować na małym ogniu,naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem,nałożyć ryż,kilka truskawek odłożyć do dekoracji a resztę rozłożyć na ryż,zapiekać 15-20min.w temp.160st.śmietanę ubić na sztywno z cukrem waniliowym,posypać zapiekankę startą skórką z cytryny,podawać na gorąco po włożeniu w salaterki udekorować bitą śmietaną i truskawką,kiedy kończy się sezon truskawkowy można użyć inne owoce a zimą mogą być jabłka.

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    brzmi wspaniale

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !