Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

botwina z jajkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kości wieprzowe 0,3 kg.
ziemniaki 0,5 kg
jajko 4 szt.
koperek, szczypiorek 1/2 pęczka
sok z cytryny,sól,pieprz
botwinka 2 pęczki
włoszczyzna 1 (młoda)

Przepis i sposób przygotowania na: botwina z jajkiem

kości opłukać,włoszczyznę umyć włożyć do garnka zalać 2l wody gotować 20min.jajka ugotować na twardo,ziemniaki,botwinę oczyścić,umyć,drobno pokroić,wywar przecedzić dodać botwinę i ziemniaki gotować do miękkości,przyprawić do smaku,koperek i szczypiorek drobno pokroić,dodać do zupy,jajka przekroić na pół,botwinkę podawać z jajkiem zupę można zabielić śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika193
Monika193 29.12.2011 10:12
uwielbiam
Grazyna0211 24.04.2011 19:43
pyszna
Tomek16 03.12.2010 14:52
bardzo dobra zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak