Sposób przygotowania

Żurawiny przetrzeć przez sito. Wytłoczyny włożyć do wrzatku, wygotować, przecedzić. Wywar odsłodzić, zagęścić mąką ziemniaczaną rozprowadzoną niewielką ilością zimnej wody i zagotować. Odstawić z ognia i dodać surowy przecier z żurawin.
Kisiel można podawać zaraz po ostygnięciu, polany osłodzoną śmietanką, ewentualnie mlekiem zaciągniętym ubitymi z cukru żółtkami.

Smacznego!!!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo efektownie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pajecznik

    uwielbiam żurawinowy kisiel
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika192

    polecam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    czemu litewski?
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sundaytn

    ładny i pewnie smaczny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    faktycznie smaczny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Katarzyna99

    dobry
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    mógłbym spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !