Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka w sosie musztardowo-śmietanowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Wątróba (z kurczaka) 600g
cebula 2 cebule
śmietana 1 szkl
musztarda 3łyzki
sól, pieprz
przyprawa uniwersalna Kucharek
mąka
kostka rosołowa
czosnek 1
smalec (do smażenia)

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka w sosie musztardowo-śmietanowym

Wątróbke posypac mąką i podsmazyc na rozgrzanym smalcu razem z cebulą. Kostke rosołową rozpuścić w 1/3 szkl wody. Śmietane połaczyc z musztarda i startym zabkiem czosnku. Wszystko połaczyc na patelni w gładki sos.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak