Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z bułką tartą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1/2 kg
masło 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z bułką tartą

Fasolkę myjemy i obcinamy jej końcówki. W większym garnku zagotowujemy osoloną wodę. Gdy zacznie wrzeć, wrzucamy do niej fasolkę i gotujemy pod przykryciem do uzyskania miękkości. Następnie odcedzamy ją. Masło rozpuszczamy na patelni i dodajemy bułkę, przyprawiamy odrobiną soli, podsmażamy. Fasolkę wykładamy na talerze i polewamy bułką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 09.12.2010 15:34
uwielbiam to

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak