Sposób przygotowania

Do dnia dzisiejszego jedynie smacznie przyrządzoną rybą był filet ryby smażony w panierce. Aż do spróbowania kul rybnych z fetą... :)

2 filety rybne (ja użyłam mintaja, najbardziej go lubię) zmieliłam z dużą cebulą, dodałam jajko, dużo pieprzu, sól, przyprawę do ryb i bułkę tartą. Bułki dałam tyle, aż masa rybna miała konsystencję, która pozwoliła na uformowanie kul, czyli nie była rozpadającą się \"ciapką\". Z tak przygotowanej masy uformowałam mały \"talerzyk\", nałożyłam kostkę fety i zalepiłam kolejną porcją masy i doformowałam do kuli. Gotowe kule obtoczyłam w jajku i bułce tartej i smażyłam na oleju z każdej strony, w sumie 8-10 minut.

Z podanych ilości składników wychodzi 6 kul. Feta się wspaniale rozpuszcza i nadaje ciekawy smak. Naprawdę polecam!

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Fajny przepis :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniammm mniam;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !