Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z cukinią i fetą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 80 dkg
oliwa 4 łyżki
jajko 3 sztuki
mleko 1 szklanka
koperek
natka pietruszki
feta 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z cukinią i fetą

Cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach i przesmażyć na oliwie. Gdy wystygnie dodać połowę fety (startej), roztrzepane jajka, mleko oraz posiekany koperek i natkę. Całość dokładnie wymieszać i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Piec ok. 20 minut w temp. 170 stopni. Udekorować koperkiem, plasterkami cukinii i kostkami fety.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 22.12.2011 10:33
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak