Sposób przygotowania

Pół kilograma karkówki pokroiłam w kostkę (1cm x 1cm) i wrzuciłam na oliwę. Podsmażyłam ze wszystkich stron, aby mięso zbrązowiało i dodałam 2 pokrojone cebule i 5 ząbków czosnku, osoliłam. Po kilku minutach dodałam pokrojoną w drobne kawałki paprykę czerwoną i pomidora, obsypałam ostrą papryką, wlałam (opcjonalnie) 2 łyżeczki octu balsamicznego pomidorowego. Podłałam wodą i dusiłam ok 40 minut. Po tym czasie dodałam 1/3 puszki kukurydzy i 1/3 puszki czerwonej fasoli. Sos się chwilę pogotował i był na tyle gęsty, ze nie musiałam zagęszczać.

Usmażyłam naleśniki: mąka + mleko + jajko + szczypta soli + łyżka oleju.

Na gotowe naleśniki nałożyłam farsz meksykański, zawinęłam w rulonik, obsypałam tartym żółtym serem i wstawiłam do piekarnka na ok 8 minut.

Komentarze

  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    to coś dla mnie :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    apetycznie wyglada
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izka192

    smakowicie wyglądają.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !