Sposób przygotowania

Zagotować 3 szklanki mleka z masłem , miodem i aromatem waniliowym ( wg swojego smaku - ma być tak słodki i tak waniliowy jak lubimy ) . Dodać szafran lub barwnik ( ma być lekko żółtawy ) . Mąkę wymieszać z pozostałym mlekiem ( 1/2 szklanki ) i wlać do gotującego się mleka - gotować na małym gazie aż zgęstnieje . Przelać do pucharków ( wychodzi 4 średnie porcje ) .
Mandarynki obrać , podzielić na cząstki i dodatkowo pokroić .Posypać nimi przestudzony budyń .
Posypać grubo mielonym cukrem waniliowo- karmelowym dla dekoracji . Ja podałam jeszcze z ,, kleksem ,, konfitury pomarańczowej .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    super, lubię budynie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gonia555

    Fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    pięknie podane
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    na dzisiejszy dzień idealny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    ekstra;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !