Sposób przygotowania

Bardzo dobry sposób przyrządzania ryby. Pozostaje soczysta. A ciasto jest pikantne i smaczne. Razem stanowią naprawdę dobrą kompozycje smakową.
Rybę osolić, popieprzyć. Filety przekroić na połówki. Skropić sokiem z cytryny. cebule utrzeć na miazgę na drobnej tarce jarzynowej. Zrobić ciasto z piwa, jajek, mąki. Dodać miazgę z cebuli, Pieprz, paprykę. Na patelni rozgrzać oliwę. Filety rybne maczać w cieście i kłaść na rozgrzany tłuszcz. Smażyć na rumiano z obu stron. Zmniejszyć gaz i dosmażyć rybę. Podawać z surówka z kiszonej kapusty. Można podać do tego ziemniaki z wody, ale niekoniecznie.


Można w tym cieście przyrządzać również inne rodzaje filetów rybnych. Doskonała jest tak zrobiona Panga, Morszczuk, Dorsz. Jeżeli ktoś nie przepada za smakiem piwa, albo obiad mają jeść również dzieci, proponuję zastąpić piwo mlekiem. Ciasto będzie delikatniejsze, a smaku to nie pogorszy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    rybka

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    wygląda pysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kuchenka

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !