Sposób przygotowania

Do zimnej wody wrzuciłam żeberka. Kiedy woda się zagotowała, zszumowałam i wrzuciłam marchewkę, pietruszkę, selera, cebulę, liść pora, zieloną pietruszkę, ziele angielskie, liść laurowy i sól. Gotowałam ok godzinę. Po tym czasie dodałam podzielonego na różyczki kalafiora i gotowałam 20 minut. Kiedy kalafior był miękki, wyjęłam z zupy żeberko i połowę różyczek kalafiora, resztę zmiksowałam na krem. Zabieliłam śmietaną, dodałam różyczki kalafiora i mięso oddzielone od kości. Wlałam kilka kropel maggi i mocno opieprzyłam.

Podałam z grzankami z chleba.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !