Sposób przygotowania

Utarty na drobnej tarce ser wymieszać dokładnie z masłem i majonezem, dodać soli i pieprzu do smaku.


Możemy do pasty, by ją urozmaicić dodać rozgnieciony mały ząbek czosnku i odrobinę chili.
Masą tą można smarować pieczywo, przydaje się też do stefanki na ostro, albo formować z niej niewielkie kulki serowe:
- które obtaczane w drobno posiekanej zielonej pietruszce, mielonej papryce, lub mielonym chlebie razowym stanowią smaczną potrawę i ozdobę stołu.



Dekoracyjnie również wygląda i stanowi smaczną przekąskę wspomniana wyżej stefanka.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Może być ciekawe...
  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Fantastyczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !