Sposób przygotowania

Galaretkę zrobić zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wlać do miski, na dnie której ułożyć biszkopty- kiedy nasiąkną opadną na dno i wtedy ładnie je ułożyć. Galaretkę schłodzić. Na sciętą galaretkę położyć ósemki mandarynek. Dynię ugotować na parze i zrobić mus--- musi to być dynia słodka, melonowa w smaku. Mus wymieszać mikserem z mielonym twarogiem, cukrem pudrem, marmoladą morelową i olejkiem cytrynowym. Żelatynę rozpuścić w ¼ szkl goracej wody. Ostudzić i wlać do masy serowej. Wymieszać i całość wylać na poukładane mandarynki- schłodzić. Kiedy sernik będzie mocno zżelowany ogrzać miskę w kąpieli wodnej i odwrócić nad talerzem…

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    świetny i tak ładnie wygląda!! :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszny!
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    zaciekawił mnie ten przepis, szczególnie użycie musu dyniowego...
  • 0
    original
    Opublikowano

    jeanette_v

    Super smaczne!.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    bajecznie smaczne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !