Sposób przygotowania

Śliwki namoczyć na kilka godzin. Mięso umyć natrzeć rozgniecionym czosnkiem, obrumienić na smalcu, przełożyć do rondla, dodać posiekaną cebulę i śliwki, oprószyć solą i pieprzem oraz skropić wodą. Udusić do miękkości na wolnym ogniu, dodając kminek. Gdy mięso będzie miekkie, pokroić je , ułożyć na pólmisku i obłożyć sliwkami. Podawać z ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    pipi765

    uwielbiam te danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Lubię dobrze przyrządzony schab.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !