Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa
żur
czosnek
Majeranek suszony Prymat
włoszczyzna
śmietana 30%

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek

Za każdym razem w inny sposób robię żurek. Tym razem następująco:

Do wody wrzuciłam marchew, pietruszkę, posiekaną cebulę, selera, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, czosnek, nać selera, listek pora, kiełbasę, 2 kostki rosołowe i gotowałam ok godzinę. Po tym czasie wlałam zakwas żurkowy, oczywiście kupiony. Po 5 minutach zabieliłam śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 15.05.2011 09:02
wspaniale wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak