Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowe placuszki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

banan
mleko 2%
mąka
jajko
cukier wanilinowy
proszek do pieczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowe placuszki

2 banany, pełną szklankę mleka, jajko, łyżeczkę cukru wanilinowego i 2 łyżki cukru zmiksowałam blenderem. Do tak zmiksowanej masy mieszając, dodawałam mąkę, aż uzyskałam konsystencję gęstej śmietany. W międzyczasie dodawania mąki, dodałam na czubku łyżeczki proszek do pieczenia, którego nie można bezpośrednio wsypać do masy, tylko najpierw wymieszać z łyżką mąki. Ciasto wylewałam małymi porcjami na gorący olej i smażyłam chwilę z obu stron, aż placuszki się zrumienią.

Efekt końcowy. Pycha!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 11.03.2012 00:08
dobre
ewasylwia 08.01.2011 17:21
uwielbiam wszystkie placki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak