Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron rurki z piersią z kurczaka, pieczarkami i pietruszką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron rurki 500 gram
pierś z kurczaka 2
pieczarki 300 gram
natka pietruszki 1
olej do smażenia 4 łyżki
pesto 1 łyżeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron rurki z piersią z kurczaka, pieczarkami i pietruszką

Makaron gotuj przez 20 minut w lekko osolonej wodzie. Pierś z kurczaka pokrój na małe kawałki i podsmaż na rozgrzanym oleju. Na osobnej patelni podsmaż obrane i pokrojone drobno pieczarki.
W jednym garnku wymieszaj ze sobą ugotowany makaron, usmażoną pierś z kurczaka i pieczarki, Dodaj posiekaną drobno natkę pietruszki i łyżeczkę sosu pesto. Posól do smaku i jeszcze raz dokładnie wymieszaj.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak