Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wołowina po debreczyńsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 60dag
ziemniaki 4
marchewki 2
groszek konserwowy 1puszka
cebule 2
mąka 2łyżki
smalec 4łyżki
koncentrat pomidorowy 1łyżka
sól
pieprz
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: wołowina po debreczyńsku

Cebule obrać i grubo posiekać.Wołowinę pokroić w kostkę,oprószyć mąką.Ziemniaki i marchew obrać,pokroić na kawałki.Rozgrzać smalec,podsmażyć na nim mięso.Dodać cebulę,podlać wodą.Zagotować,zmniejszyć płomień i dusić ok.1godz.W połowie czasu gotowania dodać marchewkę i ziemniaki.Tuż przed końcem potrawkę wymieszać z koncentratem i osączonym groszkiem.Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 01.03.2011 19:07
może być dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak