Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki z pasty serowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser żółty 15 dag
masło 1 łyżeczka
majonez 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki z pasty serowej

Kuli robi się tak, jak pastę z sera żółtego, ale później obtaczamy albo w samej posiekanej natce pietruszki, albo w ziarnach sezamu

Utarty na drobnej tarce ser wymieszać dokładnie z masłem i majonezem, dodać soli i pieprzu do smaku.

Łyżką odcinamy porcję masy, w dłoniach formujemy kulki i obtaczamy w posiekanej natce.

Ja zrobiłam je obtoczone w ziarnach sezamu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 24.04.2011 08:15
mniam!
PaniMISIOWA 24.04.2011 08:15
mniam!
PaniMISIOWA 24.04.2011 08:15
mniam!
ewelina/bunia 19.09.2010 11:02
ciekawe
marta639 18.09.2010 12:15
Ciekawy przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak